After more than 5 years it is time to say good bye and this blog shuts its doors.

Thank you very much for all your support through out this time.

Wednesday, December 14, 2011

The Alley Gators 2003 Feeth & TeethGenre: Blues
Rate: 320 kbps CBR / 44100
Time: 00:46:04
Size: 105,36 MB

Belgium

The Alley Gators hebben de Brugse bluesscene beheerst van 1990 tot 2004. De band werd opgericht door Serge Geloen en speelde aanvankelijk vrij traditionele rhythm'n'blues. In de loop der jaren is de groep uitgegroeid tot een zeer geliefde bluesband met een zeer ruime visie. Centrale persoon is zanger Jan Van Acker die zijn mondharp vaak laat duelleren met de gitaar van Serge Geloen. Kris Dekorte (bas, later Philippe Lefief) en drummer Laurenz Vandercoilden vormen de solide ritmetandem van The Alley Gators. In 2001 werd de cd 'Not Invited' uitgebracht, die door pers en publiek zeer warm onthaald werd. Heel wat concerten in Nederland en België volgden.

Ook de tweede cd 'Feet & Teeth' (2003) liet een zeer energieke bluesband horen. Onze MAG-medewerker omschreef het releaseconcert in Charlie Rockets als volgt : 'Bluesrock met poten en oren en haar op de tanden. Vettige en pikante viandellenmuziek met veel mayonaise en een mammoet erbovenop. Frontman Jan Van Acker demonstreerde overvloedig dat een bluesharp beter kan smaken dan een overrijpe perzik en als hij zijn keel openzette schoten de achteloos ingeslikte pitten er als projectielen uit. Het epicentrum van de aardbeving die de Gators gisteravond veroorzaakten lag vlak naast een reclame voor Budweiser en een foto van wijlen Paul Newman (wijlen zoals hij op de foto staat) -Charlie Rockets was ooit een filmzaal. Tijdens de vele plaspauzes die we onszelf gedurende het concert veroorloofden spuwden de urinoirs de zeik van onze voorgangers er fonteinsgewijs weer uit. Maar wat méér is : achter dat hengstige gebeuk gingen ook stevige composities schuil, songs die in de sloppenwijken van Detroit geschreven hadden kunnen zijn, maar die in werkelijkheid gekiemd zijn in Brugse polders, waar pils nog altijd hoger aangeschreven staat dan champagne.' Het zag er bepaald goed uit voor The Alley Gators, maar door allerlei 'onvoorziene omstandigheden' hield de groep het eind dat jaar voor bekeken.

Veertien jaar lang hebben Jan & Zijn Maats voor ambiance gezorgd tijdens menig bluesconcert, zowel in Brugge als in Vlaanderen als in Nederland. Het waren gedreven optredens, met de charismatische Jan Van Acker als enthousiasmerende frontman en een stel steengoeie muzikanten als stuwende bluesmachine achter zich. Maar van de blues kan een mens niet leven en de muzikanten hadden allemaal wel al één keertje te veel hun beroeps- of privé-besognes onderuit gehaald ten voordele van de groep. Een breuk drong zich op. (http://www.moonartgallery.be)

Artists:

Serge Geloen: Guitar and backingvocals
Philippe Lefief: Bass & backingvocals
Laurenz Vandercoilden: Drums
Jan Van Acker: Vocal & Bluesharp

Additional Musicians:

Pieter Van Bogaert: hammondorgan
Geert Van Steenkiste: SaxTracklist:

01 - Never Say Die 03:52

02 - Not Invited 03:35

03 - Don't Know Why 03:19

04 - Where Were You 03:29

05 - Money Down 03:53

06 - Two Time Boogie 04:28

07 - Took Your Lover 05:24

08 - Walk The Streets For Money 03:57

09 - Treat Me Right 04:12

10 - Strong Man 05:44

11 - The Lonely One 04:11

The Alley Gators here:

download

mirror

2 comments:

Skinnymon said...

I know it has been some time, but it would be nice if the link was renewed on this one Thanks a lot.

SouthernBluesRock said...

links renewed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...