After more than 5 years it is time to say good bye and this blog shuts its doors, but there is a follow up project.

Please visit bluesgambler.blogspot.com

Thank you very much for all your support through out this time.

Tuesday, January 17, 2012

Twelve Bar Blues Band 2008 E-Mail From Heaven
Genre: Blues
Rate: 192 kbps CBR / 44100
Time: 01:05:20
Size: 89,58 MB

Netherlands

Via Kees Dusink werd mij deze nieuwe schijf toegestuurd. Met de openingswoorden “Are you ready for the blues?” wordt het nummer ‘World In Trouble’ ingezet. Meteen krijgen we de leidraad voor de rest van de nummers: sappige, échte bluesy nummers en het merendeel van de nummers zijn composities van Jan Scherpenzeel en Kees zelf. In dit nummer een mooie smoelenschuiversolo van Jan met op de achtergrond de zachte gitaren van Kees en Jörgen.

Met ‘You Gonna Need My Help’ krijgen we de eerste slow blues en ik word nog steeds verrast door de unieke bluesy stem van Jan. In dit nummer krijgt Kees de gelegenheid om zijn snarengeweld uit te proberen maar hij doet dat op een sentimentele manier. Een prachtige solo die verraadt dat we met een knap én ondergewaardeerd gitarist te maken hebben.

Met ‘Everybody Makes Mistakes’, een zeer menselijke uitspraak, krijgen we een volgende slow waarin Jan met zijn harmonica nu de leading rol neemt. Weer zo’n nummer om bij te gaan zitten en over na te denken dat prachtige muziek toch een hele transcendente ervaring kan zijn.

Met het nummer ‘E-mail From Heaven’ verklaart 12BBB dat de weggevallen bluesgrootheden nog wel degelijk een oogje in ‘t zeil houden vanop hun nieuwe stek, de hemel.

Maar natuurlijk mogen enkele covers niet op het appél ontbreken. Zo grabbelen de heren van 12BBB in een stofferige muziekdoos en halen er de nummers ‘Help Me’ (Dixon/Miller), en hoe kon het ook anders, ‘Shake Your Moneymaker’ van Elmore James uit. ‘Shake Your Moneymaker’ kreeg een nieuw jasje aan en dat paste meteen want het nummer voldeed precies aan mijn eisen: geen flauw afkooksel maar wel een pittige aanpak van het origineel.

Koen en Yvonne zijn er niet meer bij maar wel is Marcel Bakker (hun originele drummer) weer van de partij. Koen en Yvonne werden vervangen door Jörgen Schuurman (gitaar) en Patrick ‘Sideburn’ Obrist (bas) en eerlijk gezegd, ik hoorde geen verschil.

Samengevat is dit weer een schijfje om van te smullen. Gemaakt door een groep muzikanten die de betekenis van het woord blues maar al te goed begrijpen.

Hopelijk mogen we hen deze zomer weer eens op een van onze zomerfestivals begroeten.Tracklist:

01 - World In Trouble 06:35

02 - Twelve Bar Blues 10:44

03 - You Gonna Need My Help Someday 09:01

04 - E-Mail From Heaven 05:44

05 - I'm Gonna Get You 05:28

06 - Everybody Makes Mistakes 05:46

07 - John Lee Boogie 04:38

08 - Help Me 05:17

09 - Shake Your Moneymaker 05:01

10 - I Can Make Everything All Right 07:06

Twelve Bar Blues Band here:

Ziddu (Accepts parallel downloads! No waiting!!)

Mirrorcreator

1 comment:

Anonymous said...

Great share, thanks !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...