After more than 5 years it is time to say good bye and this blog shuts its doors.

Thank you very much for all your support through out this time.

Wednesday, February 18, 2015

The Farpoint Station 2008 Astral Neighbourhood


Genre: Blues-Rock
Rate: 128 kbps CBR / 44100
Time: 00:36:20
Size: 33,20 MB

Croatia

The Farpoint Station je najnovija inkarnacija glazbenog projekta kojeg je započeo još 2004. varaždinski gitarist i kompozitor Nenad Resnik, suradnjom sa saksofonistom Gordanom Peršijem i Varaždinskim jazz bandom. Nakon toga formira novi band The Farpoint Station koji se pojavljuje na prvom CD-u "Return of The Son of The Monster From The Yellow Lagoon II" (Tunecore). Nenad Resnik i basist Miroslav Grabar odlučuju nastaviti kao trio i priključuje im se Želimir Novaković na bubnjevima.

The Farpoint Station je energični power-trio, mješavina funka, jazza i rocka koji izvodi vlastite kompozicije i stvara svoj prepoznatljivi zvuk. Novi, drugi po redu CD pod naslovom "Astral Neighbourhood" izlazi krajem srpnja u izdanju etikete TuneCore i bit će dobavljiv i u online verziji preko Virgin Digital, iTunes, Rhapsody, Napster, Amazon, ili u RH za sad samo direktno na stranicama banda.

Na novom albumu "Astral Neighbourhood" naglasak je stavljen na funky stranu. Naravno da prevladavaju fusion jazz instrumentali obilno začinjeni funkom, tipični za dosadašnji rad banda, ali se po prvi put pojavljuju i punokrvne funk kompozicije, vokalne izvedbe uz iskorak prema funk rocku. Svirka grupe lišena je stilskih klišeja, pa tako klasični jazz milestone "Caravan" dobiva žestoki funk prizvuk, lagani trodobni blues "White Gold" transformira se u rockersku grmljavinu s izvrsnim free-jazzy sax solom. "Hip-07" kombinira funk, rock i jazz na način gdje se svi stilski elementi uklapaju u cjelinu koja na kraju zvuči, kao i ostale skladbe na albumu, kao glazbeno viđenje neopterećeno kalupima i etiketama. (http://status-online.hgu.hr/)



Tracklist:

01 - The Remover 06:17

02 - White Gold 07:03

03 - Astral Neighbourhood 04:10

04 - Caravan 05:32

05 - Hip - 07 06:06

06 - Southern 03:25

07 - Silly Walk 03:47





The Farpoint Station here:

DL



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...