After more than 5 years it is time to say good bye and this blog shuts its doors, but there is a follow up project.

Please visit bluesgambler.blogspot.com

Thank you very much for all your support through out this time.

Tuesday, April 1, 2014

Kaz Lux 1998 Echoes & Countrybutions
Genre: Rock
Rate: 128 kbps CBR / 44100
Time: 00:59:24
Size: 54,30 MB

Netherlands

Een prima album van Kaz Lux als je je over de geluidskwaliteit kan heenzetten; geld voor een band en een knappe produktie was er schijnbaar niet. Lux werkt hier met een drumcomputer en moet het verder ,indien nodig, van wat gastmuzikanten hebben. De songs zijn redelijk tot vrij sterk te noemen. Naast rock krijg je ook country, blues, folk en wat ballades te horen.

No Time for Sentiments heeft een bijdrage van Bertus Borgers (saxofoon) en is een geschikt nummer om aan het geluid te wennen. Ruim negen jaar na aankoop vind ik die drumcomputer nog steeds lelijk maar de song is goed. Lux klinkt bedreven en zijn teksten zijn ook prima op dit album. De rock van Dry Eyes in the Rain is m'n eerste favoriet, Lux waagt zich hier zelfs aan een korte gitaarsolo. The Guilt Inside valt ondanks dat gehamer van die drumcomputer ook wel te doen; redelijk stukje melodieuze rock.

Bij de volgende drie nummers worden die computerdrums achterwege gelaten. Toast is een eigen nummer en gewoonweg een prachtig vlot countrynummer. She Still Comes Around blijft in de country-sferen en is één van de twee covers van het album. Ook weer een uitstekend nummer. Let's Clear the Air is een mooie akoestische ballad, zit een goede opbouw in en ook dat zangwerk is overtuigend, al werd dat live helaas wat minder.

Op de volgende vijf nummers wordt die drumcomputer weer ingeschakeld. The Flood en het meer experimentele The Second Flood zijn wel aardig. De platgereden Highway Bird haalde het nest met jongen niet. De song is echter goed en die drums staan hier wat beter (zwaarder) afgesteld. The Recycling Soul is de de blues-rock. Het kent een briljante tekst.

Marsha is een knappe ballade, ontroerend ook zoals hij het overbrengt.

De volgende vier songs zijn weer zonder die computerdrums en dat levert weer knap materiaal op. Krontjong E is instrumentaal en heeft een schitterende bijdrage van gitarist Rudy de Queljoe. Granny lijkt mij folk. Opgedragen aan zijn oma, gezegend met een prachtige tekst en voorzien van Mandoline en Accordeon door Rens van der Zalm.

Slowly It Goes is wel rustig en een laatste prijsnummer is het opzwepende Summertime Madness. Zijn uitvoering van Walking the Dog is imo. het minste van Echoes and Countrybutions. Dat komt met name doordat je die drums weer hoort na voorgaand akoestisch werk, maar goed: het is een favoriet nummer van hem. (B.Robertson)


Tracklist:

01 - No Time For Sentiments 03:55

02 - Dry Eyes In The Rain 03:09

03 - The Guilt Inside 03:58

04 - Toast 03:20

05 - She Still Comes Around 03:10

06 - Let's Clear The Air 04:17

07 - The Flood 03:41

08 - Highway Bird 04:13

09 - The Recycling Soul 03:19

10 - The Second Flood 04:08

11 - Marcha 04:19

12 - Krontjong E 03:17

13 - Granny 03:20

14 - Slowly It Goes 04:32

15 - Summernight Madness 03:29

16 - Walking The Dog 03:17

Kaz Lux here:

Amazon

DownloadNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...