After more than 5 years it is time to say good bye and this blog shuts its doors.

Thank you very much for all your support through out this time.

Saturday, December 13, 2014

Phil Bee & The Buzztones 2009 Live At SBN
Genre: Blues
Rate: 320 kbps CBR / 44100
Time: 00:48:51
Size: 111,85 MB

Netherlands

Phil Bee and the Buzztones is een 5-koppige Nederlandse bluesband, opgericht in maart 2004 door zanger Phil Bee en gitarist Stanley Patty, voorheen samen succesvol opererend in Doctor Rhythm timmeren al sinds de oprichting band, ambitieus aan de weg. De band speelde op gerenomeerde festivals als Moulin Blues en het North Sea Jazz festival. Phil Bee & The Buzztones bestaat naast zanger Phil Bee uit gitarist Stanley Patty, toetsenist Colly Franssen, bassist Jules van Brussel en drummer Peter Steeghs. De band heeft reeds twee eerdere CD’s: “Blues With a Buzz”, een demo uit 2004 en “It’s Allright” uit 2006 op hun naam staan. Onlangs kwam hun derde geluidsdrager “Live at SBN” uit.

Live at SBN werd in maart 2008 opgenomen tijdens de 12e editie van de Southern Blues Night te Heerlen. En dat is niet voor niets geweest want het is een prachtige CD geworden. Op het schijfje vind je een selectie van nummers die ze tijdens deze avond hebben gespeeld. De CD opent sterk met het funky “My Buddy Buddy Friends”. Eigen werk wordt afgewisseld met uitstekend uitgevoerde covers. Machtig mooi is het nummer “Iceman” van wijlen Albert Collins. Zelden hebben we een betere uitvoering gehoord. Het oorstrelende gitaarwerk van Stanley is helemaal te gek en gastspeler Wesley “Big Blind” van Werkhoven, die we verderop de CD nog een keer terughoren op de bluesharp tijdens het nummer “I’ve Got A Feeling” is erg goed.

Van Ian Siegal heeft de band het werkstukje “Brandy Balloon” geleend. Wederom een heerlijke nummer waarin de soulvolle warme vocalen van Phil volledig tot hun recht komen. Maar ook het eigen werk “Make It Right”, geschreven door Colly en Phil en “Down The Line” van Stanley en Phil zijn uitstekende songs. Ook het eigen en swingende “It’s Alright” van de gelijknamige CD ontbreekt op deze release niet. Absolute hoogtepunten zijn de covers “Do I Move You” van Nina Simone en “Since I Fell For You” van Buddy Johnson, waarin de band wordt bijgestaan door Lea Gilmore die over een hemels stemgeluid beschikt. We kende Lia Gilmore nog niet maar zodra je haar warme stem hoort wordt je onmiddellijk meegesleept, of je wil of niet! Dit is blues op het allerhoogste niveau. Er is dan ook nergens op de CD is een zwak punt te ontdekken. In hun vijfjarige bestaan is Phil Bee & The Buzztones een hechte, hardwerkende eenheid geworden die eerlijke en soulvolle blues live ten gehore brengt, en deze live-reputatie maken ze op Live at SBN meer dan waar! (http://www.bluesrockpagina.nl/)Tracklist:

01 - My Buddy Buddy Friends 04:13

02 - Make It Right 04:50

03 - Down The Line 06:29

04 - Brandy Balloon 04:55

05 - Do I Move You (feat. Lea Gilmore) 05:16

06 - Iceman 04:46

07 - It's Alright 03:47

08 - Since I Fell For You (feat. Lea Gilmore) 05:39

09 - Ride Your Pony - Big Leg Woman 05:15

10 - I've Got A Feeling 03:41

Phil Bee & The Buzztones here:

Amazon

DLNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...