After more than 5 years it is time to say good bye and this blog shuts its doors.

Thank you very much for all your support through out this time.

Friday, January 16, 2015

King Mo 2009 Live At La Bonbonnière


Genre: Blues-Rock
Rate: 56 kbps CBR / 22050
Time: 00:49:28
Size: 19,73 MB

Netherlands

Op 28 september 2008 zou de inmiddels ter ziele gegane band Phil Bee & The Buzztones tesamen met Jan Akkerman en Tony Spinner hun opwachting maken op het Guitar Greats Festival in Maastricht. Door omstandigheden konden drummer Peter Steeghs, bassist Jules van Bussel en gitarist Stanley Patty er deze avond niet bij zijn en had Phil dus alleen de beschikking over toetsenist Colly Franssen. Phil Bee, die tevens de organisator van dit festival was besloot toen maar om een andere naam, “King Mo” op de affiche te plaatsen en moest op zeer korte termijn naar passende vervanging zoeken. Gitarist Sjors Nederlof, drummer Remco van der Sluis en bassist Eric Fox werden bereid gevonden om in te vallen.

Tijdens het festival werden er van dit optreden geluidsopnames gemaakt, en na het terug beluisteren van de opnames besloot Phil het optreden op CD uit brengen en was het eerste album van King Mo “Live At La Bonbonnière” een feit. De CD die voor het grootste gedeelte uit covers bestaat opent ijzersterk met het instrumentale “Buzzin’, waarin gitarist Sjors Nederlof alle gelegenheid krijgt om zijn gitaarkunsten ten toon te spreiden. Er wordt voortgezet met de lekker in het gehoor liggende nummer “Every Day I Have The Blues”, dat perfekt klinkt door Phil’s warme soulvolle vocalen.

Erg mooi is de Siegal cover “Sugar Rush” waarin naast het uitstekende gitaarspel van Sjors en Phil’s krachtige zang het smeuïge hammondspel van Colly Franssen een waar plezier is om naar te luisteren. Ook het bluesy werk van ZZ Top, “Jesus Just Left Chicago” wordt tot in de puntjes beheerst. Het up-tempo “Down The Line” daarintegen is een uitstekend nummer uit eigen keuken, dat is geschreven en gecomponeerd door Phil Bee zelve. Vervolgens komt special guest Charly Verbinnen, leadgitarist bij The Hendrix Files de gelederen versterken en krijgen we de lekkere opzwepende, swingende, funky song “I Don’t Need No Doctor” voorgeschoteld. Maar de finale zit hem in de staart van de CD als er door Charlie en Sjors om beurten wordt gesoleerd op de Hendrix klassiekers, “Little Wing” en “Who Knows”. Met name Little Wing is er een om in te lijsten. Het komt zelden voor dat we met zoveel plezier naar een CD hebben geluisterd als deze. Live At La Bonbonnière kun je ons insziens dan ook blindelings aanschaffen! (http://www.bluesmagazine.nl)Tracklist:

01 - Buzzin 03:35

02 - Every Day I Have The Blues 03:55

03 - Sugar Rush 05:43

04 - Jesus Just Left Chicago 06:01

05 - Down The Line 06:37

06 - I Don't Need No Doctor 06:47

07 - Little Wing 08:13

08 - Who Knows 08:37

King Mo here:

DLNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...