After more than 5 years it is time to say good bye and this blog shuts its doors.

Thank you very much for all your support through out this time.

Tuesday, January 20, 2015

King Mo 2010 Sweet DevilGenre: Blues-Rock
Rate: 160 kbps CBR / 44100
Time: 00:45:37
Size: 52,18 MB

Netherlands

De in september 2008 opgerichte bluesformatie King Mo behoeft in de Nederlandse blues scene allang geen introductie meer. In hun pas korte bestaan timmert de band succesvol aan de weg en mag zich inmiddels tot de top van de Nederlandse bluesscene rekenen. De muziek die King Mo op het podium speelt is een mix van vette Texas en Chicago blues, met een randje rock en soul. Naast zanger Philippe Bastiaans aka Phil Bee bestaat de band uit gitarist Sjors Nederlof, hammond speler Colly Franssen, bassist Jules van Bussel en drummer Henk Punter.

De in juni 2009 uitgekomen cd “Live at La Bonbonnière” werd door de bluesliefhebbers erg goed ontvangen en door de leden van het nationale bluesforum tot beste album van 2009 verkozen. In de tussentijd heeft de band niet stil gezeten en zijn er op diverse lokaties in Nederland geluidsopnames gemaakt met de ALTO mobile studio van Roy Brezinski, die ook de mix en de productie verzorgde. Van dit opgenomen materiaal is onlangs een nieuwe live-cd verschenen, en heeft als titel “Sweet Devil” gekregen.

“Sweet Devil” bevat in totaal negen tracks waarvan maar liefst zes eigen nummers. De CD opent ijzersterk met twee stevige uptempo nummers “No Use Denying” en “Suits Me Right”. Naast het heerlijke hammond spel van Colly, steelt Sjors de show met mooie gitaarsolo’s. De ritmetandem bestaande uit drummer Henk en bassist Jules is soepel en doeltreffend in de begeleiding. Dit alles wordt krachtig afgerond door de sublieme zangstem van Phil.

Bij de titeltrack “Sweet Devil” gaat het tempo omlaag, en wordt de nadruk vooral gelegd op de stem van Phil, een zanger met een gouden strot waar je gewoon uren naar kunt luisteren zonder dat je je verveelt. Het is een erg sterk nummer met een prachtige opbouw, met in het midden een felle gitaarsolo.

Er wordt voortgezet met het instrumentale “soundcheck”… een lekker stevig en swingend nummer dat spontaan is ontstaan tijdens de soundcheck van een optreden, en waar alle bandleden zich helemaal kunnen uitleven. “Big Legged Woman” daarintegen is een funky bluesnummer met een hoog soulgehalte. Inmiddels ben ik bij “Make It Right” aanbeland, een lekkere slow blues die drijft op de Hammond geluiden van Colly. Met name het heerlijke gitaarwerk van Sjors en de donkerbruine bluesstem van Phil zijn een ware traktatie.

Het daaropvolgende nummer Milkman swingt als een trein. Naast het gave hammondspel van Colly valt vooral het goede gitaarwerk van Sjors op dat opvallend veel trekjes van Albert Collins heeft. Het voorlaatste nummer “Glad Rags” heeft de band van Boyd Small geleend. King Mo’s versie klinkt iets vetter, zonder afbreuk te doen aan het origineel.

Het absolute hoogtepunt voor mij is de adembenemende uitvoering van de bluesklassieker “Ain’t Nobody’s Business If I Do”. Het grijpt je bij de strot en laat je niet meer los. Buitengewone mooie gitaarsolo’s en pakkende zang bouwen dit nummer naar een ultieme climax toe.

Is er na dit hoogtepunt nog meer moois te vinden op deze cd? Het antwoord is volmondig. JA!!! De CD heeft een hidden track, genaamd ”Lay It Low”, een opzwepende rock ’n roll song.

Chapeau mannen... Met “Sweet Devil” hebben jullie jezelf weer helemaal overtroffen. Het is een juweeltje die voorlopig nog wel even in onze cd-speler zal blijven zitten! (http://www.bluesrockpagina.nl)


Tracklist:

01 - No Use Denying 04:13

02 - Suits Me Right 03:21

03 - Sweet Devil 04:52

04 - Soundcheck 04:12

05 - Big Legged Woman 06:19

06 - Make It Right 05:16

07 - The Milk Man 03:26

08 - Glad Rags 06:04

09 - Ain't Nobody's Business If I Do 07:54

King Mo here:

iTunes

DL2 comments:

HAAR said...

Great blog !
Thank you for sharing your archive!
I love blues.I liked King Mo,they're playing very well !
please also welcome to my music blog:
http://goodmusicfromearth.blogspot.com.tr/
love & peace...

SouthernBluesRock said...

helo haar,

you are welcome with your new blog. If you had a blogroll we could exchange links.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...