After more than 5 years it is time to say good bye and this blog shuts its doors, but there is a follow up project.

Please visit bluesgambler.blogspot.com

Thank you very much for all your support through out this time.

Saturday, June 2, 2012

Fried Bourbon 2009 Deep Fried


Genre: Blues
Rate: 320 kbps CBR / 44100
Time: 00:52:44
Size: 120,70 MB

Belgium

De naam Fried Bourbon doet toch een belletje rinkelen mag ik hopen bij de meeste mensen, want deze belgische band timmert al een aardig tijdje aan de weg in de wereld van The Blues And Beyond kan ik je zeggen.

De band maakte met hun vorige album al flink indruk (After Boogie Blend Blues) door hun mix van authentieke bluesklanken ala Fifties, te mengen met allerlei invloeden als Memphis, Chicago blues, en ook Boogie Woogie dingentjes, wat dus een zeer vermakelijke vertoning op het podium was. Deze band heeft gestaag een behoorlijke reputatie opgebouwd, en laat menige kroeg flink knallen bij de gigs.

Ze hebben hun truukjes een beetje geleerd van een andere Belgische grootheid n.l. Roland And The Dirty Dogs. Het nieuwe album heet “Deep Fried” en ademt weer een zeer vermakelijke sfeer uit.

Het gezelschap laat weer zien dat ze van vele markten thuis zijn, met prachtig chromatisch Blues Harp werk, en een stijl die alle kanten op gaat. De productie van het album is ook prima en gedaan door Roland Van Campenhout. Soms doet de band me ook denken aan de weergaloze Palladins, die hopenlijk ook weer eens van hun laten horen, tenminste als ze er nog zijn.

De nummers dan, “My Sweet Girl” een swingend geheel met mooie gitaarlickjes uiteraard, Black Cat Bone, een uitzonderlijke versie vooral. Old School Chicago Blues in “Got You on My Mind”, dat zijn van die heerlijke nummers.

Een uitzonderlijk nummer zonder twijfel is “Camel Chase” een soort wereldmuziek nummer als je het mij vraagt. Dan “The River Styx”, rauwe Chicago-boogy blues. Nog zo een juweeltje “Biggest Little Sumpin” wederom Chicago Blues met een touch, helemaal goed. In dit album vind je ook een aantal ballades en wat zijpaden als Texas feel en Tango Fever in de songs. Al met al veel variatie in dit prima ook nog eens verzorgde album.

De muzikanten zullen ook in de komende periode weer veel van zich zelf laten zien tijden de gigs op festivals of gewoon in plaatselijke bar locaties, dus maak je dan maar op voor een lekkere swingende avond. Ze zijn o.m. te zien in Nieuwkoop en nog veel meer andere gelegenheden, en daarvoor check je dus de concert agenda.

Misschien leuk om te weten dat er buiten de wel bekende band ook een aantal gasten mee doen als Gene Taylor(piano) en ook Roland Van Campenhout dus. Lekker voor een feestje, een Chill out of gewoon relaxen, waar de Blues aan geeft meer te zijn dan alleen maar 12 bars, maar de aanverwante muziek soorten hoog in het vaandel heeft staan, en eerlijk is eerlijk, zo heb ik ze graag, want een onvervalste New Orleans Brass band idee is toch echt waanzinnig of niet dan? Luitster maar eens naar Loaded Dice met ook een heerlijke Kazoo er in. Genieten dus in alle standen als je het mij vraagt, goed werk jongens- and I am On My Way, lekker hoor!! (Frank van Engelen)Tracklist:

01 - Ding Dong 03:00

02 - My Sweet Girl 03:13

03 - Angelina 03:56

04 - Black Cat Bone 02:57

05 - Got You On My Mind 03:04

06 - Camel Chase 03:58

07 - Open Your Heart 03:10

08 - Candy 03:12

09 - The River Styx 06:03

10 - Doin' Time 02:47

11 - Biggest Little Sumpin' 03:51

12 - Loaded Dice 02:14

13 - Deep Fried Boogie 02:33

14 - On My Way 03:14

15 - We Gotta Go 05:32

Fried Bourbon here:

Mediafire

Mirrorcreator


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...