After more than 5 years it is time to say good bye and this blog shuts its doors.

Thank you very much for all your support through out this time.

Tuesday, July 2, 2013

Bluescon Inc 2008 Bluescon Inc



Genre: Blues
Rate: 160 kbps CBR / 44100
Time: 00:14:39
Size: 16,77 MB

Greece

Μέσα στον αχταρμά της ελληνικής μουσικής είναι πάντα άξιο αναφοράς ότι υπάρχουν ακόμα υγιή μυαλά που εμπνέονται από τα blues (από τι άλλο;) για να προσφέρουν τη δική τους εκδοχή του βρώμικου, αλήτικου και διαποτισμένου με αλκοόλ (από το artwork μέχρι τους στίχους) rock 'n' roll. Το κουαρτέτο των Bluescon Inc δρα στη Θεσσαλονίκη και στο demo αυτό προσφέρει το πρώτο δείγμα της δουλειάς του υπό τη μορφή τεσσάρων ενδεικτικών τραγουδιών.

Το πρώτο εξ' αυτών, υπό την επωνυμία "Rocking", θα μπορούσε με αυτό το όνομα αλλά και τον αντίστοιχο ήχο με ευκολία να υιοθετηθεί ως ο ύμνος του site. Σε στυλ southern boogie και με έντονη την παρουσία της slide κιθάρας αφήνει πολύ θετικά δείγματα. Η απόδοση όλου του γκρουπ είναι πολύ καλή, με την κιθάρα όμως να έχει εμφανώς τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα φωνητικά πάντως, που θα μας απασχολήσουν και στη συνέχεια, δείχνουν εξ' αρχής να μην είναι το πιο δυνατό ατού του συγκροτήματος.

Η συνέχεια με το α λα Free ρυθμικό "The Lie" θα περνούσε ως η πιο αδύναμη σύνθεση από τις τέσσερις, αν δεν υπήρχε το εντυπωσιακό σόλο της κιθάρας στη μέση του τραγουδιού που το απογειώνει. Κλασική περίπτωση σύνθεσης που καταπιέζεται στη στουντιακή της εκδοχή, αλλά σίγουρα αποκτά άλλη δυναμική στις συναυλίες. Έχει πάντως πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Το τρίτο τραγούδι, "Troubles", ξεχωρίζει κατευθείαν από τα άλλα τρία. Μεγαλειώδες αργό blues, με μελωδική μπασογραμμή και εξαιρετική κιθαριστική δουλειά που ώρες ώρες αγγίζει την jazz. Αλλά... Εδώ τα φωνητικά δείχνουν πραγματικά εκτός κλίματος και αδικούν την ατμόσφαιρά του.

Το φινάλε θα έρθει με το "No Balls" και την επιστροφή στο boogie στυλ που θα έκανε περήφανους τους Canned Heat και τον John Lee Hooker. Και σε αυτό, όπως και στα προηγούμενα τραγούδια, δεν υπάρχει ρεφρέν, παρά μόνο μία σειρά από κουπλέ που περιλαμβάνουν και τη φράση-κλειδί που συνήθως αναφέρεται στον τίτλο (στη συγκεκριμένη περίπτωση τη σαφή προειδοποίηση "if you ain't got balls you can't play rock 'n' roll"!). (http://www.rocking.gr)



Tracklist:

01 - Rocking 03:34

02 - The Lie 02:51

03 - Troubles 04:15

04 - No Balls 03:59





Bluescon Inc here:

Download



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...